Iskanje prostovoljcev

$ime_slike
V številnih prostovoljskih organizacijah skupaj s Centrom za Socialno delo ugotavljamo, da se pri odraslih ljudeh pogosto pojavljajo stiske zaradi pomanjkanja družbe in osamljenosti; pomoč potrebujejo tudi pri gospodinjskih opravilih.
Veliko otrok se udeležuje različnih letovanj in taborov, kjer so za izvajanje dnevnih aktivnosti potrebni številni prostovoljci. Zaradi vojn in političnih napetosti v različnih predelih sveta, je med nami je vse več beguncev, ki potrebujejo pomoč pri vključevanju v našo družbo. Zato Vas vabimo, da se vključite med nas prostovoljce vsi tisti, ki si želite:
 - z nekom pogovoriti po telefonu ali se z njim srečati »v živo«, z njim deliti kakšno spodbudno besedo in dobro misel;
 - mu pomagati na domu pri osnovnih opravilih;
- pomagati pri izvajanju letovanj in taborov za otroke;
- nuditi učno pomoč beguncem pri osvajanju osnovnih znanj slovenščine.

 Za nadaljnje informacije nas pokličite ali pišite na:
- Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK, tel.: 080 16 11; e-pošta; kontakt: Gaja Vudrag;
- Društvo za pomoč in informiranje na področju sociale in zdravstva PO-MOČ, tel.: 080 1612; e-pošta;  kontakt: Nina Tancoš;
- Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško, tel.: 05 333 4680; e-pošta; kontakt: Andreja Vizintin.

Kontakte prostovoljskih organizacij, v katere se lahko vključite v naši regiji, dobite tudi na spletni strani https://www.prostovoljska-pomoc.si/organizacije .

Prostovoljci so ljudje dobrega srca, ki delajo dobro za vse nas. Vsak človek lahko kaj spremeni; zakaj ne bi poskusil to tudi ti?Ustanova Fundacija BiT Planota so.p. v imenu partnerjev projekta Medregijska prostovoljska mreže

logo pp