POZIV ZDRUŽENJA ONKO NET K CEPLJENJU PROTI COVIDU-19 (sporočilo za medije)

$ime_slike
Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom - Onko Net podpira nacionalno akcijo Dnevi cepljenja, ki med 19. in 23. decembrom 2021 po vsej državi poteka pod sloganom »Stopimo skupaj! Varno in zdravo v leto 2022«. Združenje Onko Net sodržavljane poziva k cepljenju, s katerim ne bodo zaščitili le sebe, temveč tudi skupnost in predvsem njene najranljivejše skupine, med katere sodijo tudi bolniki z rakom.
Epidemija novega koronavirusa predolgo hromi družbo, povzroča trpljenje, izgubo zdravja in izgubo preštevilnih življenj. Čas je, da stopimo skupaj in epidemijo novega koronavirusa v čim večji meri zajezimo s cepljenjem. In čeprav s cepljenjem ne moremo povsem preprečiti okužbe z novim koronavirusom, pa lahko preprečimo težji potek bolezni, hospitalizacijo in smrt zaradi covid-19. Cepljenje je še posebej pomembno za starejše od 50 let in kronične bolnike, za katere je lahko okužba s SARS-CoV-2 življenjsko ogrožajoča. Mednje sodijo tudi onkološki bolniki, zato organizacije bolnikov z rakom, povezane v Združenje Onko Net, sodržavljane vljudno prosijo in pozivajo, naj z odločitvijo za cepljenje zaščitijo sebe in najranljivejše med nami ter s tem omogočijo normalno delovanje zdravstvenega sistema. Covid-19 namreč ni le neposredno odgovoren za preštevilna izgubljena življenja in zdravje, temveč tudi za marsikatero zamujeno diagnozo, odloženo zdravljenje raka in s tem manjše možnosti za dober izhod onkološke bolezni.

Zato sodržavljane prosijo, naj se v tednu med 19. in 23. decembrom 2021 udeležijo nacionalne akcije Dnevi cepljenja, ko bo cepljenje potekalo v vseh cepilnih centrih po državi 12 ur na dan, v urgentnih centrih pa se bo mogoče cepiti tudi ponoči. Več informacij o cepljenju.